Американський президент виступив на Генасамблеї ООН, позначивши майбутні виклики для США і світу.

Президент США Джо Байден оголосив про закінчення ери “безжальних воєн”. Виступаючи на Генасамблеї ООН у вівторок, 21 вересня, він заявив про початок ери “безжальної дипломатії” після виходу американського контингенту з Афганістану.

“Це – терміновий вибір, перед яким ми стоїмо біля підніжжя того, що має стати вирішальним десятиліттям для нашого світу, десятиліттям, яке буквально визначить наше майбутнє. Як світова спільнота, ми стикаємося з невідкладними та майбутніми кризами, і перед нами відкриваються величезні можливості”, – зазначив Байден.  

“Закінчилися 20 років конфлікту в Афганістані. І коли ми закриваємо цей період війни, ми відкриваємо епоху невтомної дипломатії, коли ми будемо використовувати силу нашої допомоги в цілях розвитку та оновлення демократії”, – сказав Байден.  

За його словами, США повинні використовувати збройні сили на світовій арені лише в крайніх випадках: “Армія має бути останнім, а не першим інструментом для розв’язання проблем”.  

Він зазначив, що далеко не всі проблеми у світі можна вирішити за допомогою сили. “Бомби і кулі не врятують нас від COVID-19 і від його майбутніх штамів”, – заявив американський президент.  

Байден вважає, що людство досягло поворотного моменту у своїй історії і йому треба буде розв’язати низку ключових проблем.  

“Замість того, щоб продовжувати вести війни минулого, ми звертаємо пильну увагу і виділяємо наші ресурси на виклики, від яких залежить наше колективне майбутнє”, – сказав він.  

Зокрема, він назвав серед проблем завершення пандемії, вирішення кризи з кліматом, ліквідацію кіберзагроз, боротьбу проти тероризму, запобігання конфліктам.  

“Нам потрібно працювати один з одним більше, ніж будь-коли”, – сказав президент США.  

Він додав, що США не прагнуть розв’язати нову холодну війну і не хочуть бачити світ розколотим на “жорсткі блоки”. США повністю готові повернутися до Спільного всеосяжного плану дій з Іраном, чекають того ж від Тегерана.  

США домагаються “повної денуклеаризації” Корейського півострова, “конкретного прогресу” і “відчутних зобов’язань” у цій сфері. США налаштовані на “серйозну і стійку” дипломатичну роботу з метою врегулювання проблеми ядерних розробок КНДР, запевняє Байден.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я