Угода відкриє Україну для деяких лоукост-авіаліній, що значно сприятиме зростанню економіки країни в сфері туризму.

Під час саміту Україна-ЄС буде підписано угоду про відкрите небо. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на високопоставленого чиновника ЄС в понеділок, 11 жовтня.

“На саміті буде підписано три угоди. Перша – угода про спільний авіаційний простір, яка, простими словами, поліпшить зв’язок між двома сторонами і створить умови для нових комерційних можливостей для авіаліній України і країн-членів ЄС”, – сказав він на брифінгу.

Чиновник висловив думку, що угода відкриє Україну для деяких лоукост-авіаліній, що збільшить кількість подорожувальників і буде значно сприяти зростанню економіки України в сфері туризму.

Також буде підписано ще дві угоди: про асоціацію України з європейською програмою фінансування досліджень та інновацій Horizon Europe і з програмою Creative Europe.

Як відомо, 12 жовтня в Києві відбудеться саміт Україна-ЄС. Українську сторону представлятиме президент Володимир Зеленський. Від ЄС будуть присутні президент Європейської ради Шарль Мішель і президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я