Прем’єр-міністри трьох країн провели онлайн зустріч, на якій обговорювали спрощення доступу до послуг та посилення підтримки малого і середнього бізнесу.

Глави урядів України, Грузії і Молдови в понеділок, 25 жовтня, провели онлайн-зустріч у рамках підготовки візиту асоційованого тріо в інститути ЄС. Під час розмови сторони позначили пріоритети тристороннього співробітництва, повідомляє прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.  

Він підкреслив, що необхідно об’єднати зусилля щодо основних напрямів взаємодії, які повинні бути включені в Декларації саміту Східного партнерства.  

“На наш погляд, ці пріоритети повинні включати: підтримку ініціативи асоційованого тріо, визнання європейських прагнень і європейської перспективи для країн, які хочуть приєднатися до ЄС і відповідають Копенгагенським критеріям, підтримку територіальної цілісності і рішуче засудження агресії з боку Російської Федерації, інтеграції у внутрішній ринок ЄС, стійкість, безпеку і оборонну співпрацю”, – зазначив Шмигаль.  

Глава українського уряду також зазначив, що порядок денний асоційованого тріо має фокусуватися на таких темах, як спрощення доступу до послуг, посилення підтримки малого і середнього бізнесу тощо. За його словами, пріоритети також повинні включати торгівлю, безпеку, економічну стійкість, охорону здоров’я і транспорт.  

Крім того, Прем’єр-міністр України відзначив потенціал діалогу між ЄС і Тріо в цифровій сфері. За його словами, така взаємодія сприятиме зміцненню співпраці у сфері зв’язку, транскордонних послуг, захисту даних, кібербезпеки тощо.   Прем’єр-міністри України, Грузії і Молдови домовилися координувати дії для реалізації спільних пріоритетів та активізувати діяльність відповідних тристоронніх робочих груп.  

Нагадаємо, Україна, Грузія і Молдова створили формат асоційованого тріо для посилення співпраці на шляху до членства в ЄС 17 травня 2021 року.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я