Партії “зелених”, соціал-демократів і лібералів уклали коаліційну угоду, яка визначає політику нового уряду.

Новий уряд Німеччини має намір підтримувати рух України до членства в Євросоюзі.

“Ми працюватимемо спільно з ЄС і його державами-членами над подальшим розвитком Східного партнерства. Такі держави, як Україна, Молдова і Грузія, які прагнуть членства в ЄС, повинні отримати можливість наближатися (до цього) шляхом послідовних реформ у сфері верховенства права і ринкової економіки”, – йдеться в угоді.  

Також уряд ФРН й надалі допомагатиме Україні у відновленні територіальної цілісності і суверенітету.  

“Ми прагнемо поглибити енергетичне партнерство з Україною, бо маємо великі амбіції у сфері відновлюваної енергії, виробництва “зеленого” водню, енергоефективності і скорочення викидів CO2″, – йдеться в документі.  

Своєю чергою, видання Spiegel пише, що коаліція вимагає від Росії припинити війну на Донбасі і повернути анексований Крим.

“Ми вимагаємо негайно покласти край спробам дестабілізації України, насильству на сході України і незаконній анексії Криму. Шлях до мирного врегулювання конфлікту на сході України і зняття відповідних санкцій залежить від повного виконання Мінських угод. Ми виступаємо за вирішення заморожених конфліктів у регіоні”, – йдеться в угоді.  

Крім того, нова коаліція заявила про бажання тісно співпрацювати з Росією в енергетичних питаннях і розв’язання глобальних проблем. А також розкритикувала обмеження громадянських і демократичних свобод у Росії.  

За даними ЗМІ, згідно з коаліційною угодою, новим канцлером Німеччини стане лідер соціал-демократів Олаф Шольц.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я