Росія вимагає зупинити розширення НАТО та повернути Україну у свою сферу впливу. Втім, ні Київ, ні західні партнери не погодяться на ці вимоги.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що запропонований РФ “договір про безпеку в Європі” прагне повернути сфери впливу і нівелювати значення НАТО для безпеки європейських держав. Про це Кулеба написав у статті для LB.ua.  

З його слів, Кремль активно просуває тезу про необхідність зупинити процес розширення НАТО, але Україна ніколи не погодиться на такі російські вимоги й ультиматуми, і іноземні партнери поділяють це бачення.  

“Російське керівництво свідомо йде на максимальне загострення міжнародної ситуації. Білорусь використовується як канал додаткового гібридного тиску на ЄС через провокування штучної міграційної кризи. На Балканах Росія штовхає Боснію і Герцеговину в новий конфлікт. Перед Європою постає перспектива енергетичної кризи через неконтрольоване зростання цін, спричинене, зокрема, діями РФ”, – перерахував міністр.  

Кулеба підкреслив, що це відбувається під час переорієнтації США на глобальне протистояння з Китаєм, а також хитання низки європейських сил: у Німеччині зараз відбувається перехід влади, тоді як Франція входить у передвиборчий період.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я