Між урядами країн підписано низку меморандумів, а президенти підписали декларацію.

Україна й Азербайджан підписали низку угод за підсумками зустрічі президентів країн Володимира Зеленського й Ільхама Алієва, яка відбулася в п’ятницю, 14 січня.  

Зокрема, між урядами країн підписано угоду про співпрацю у сфері безпеки харчових продуктів.   Також підписано меморандуми:  

  • про взаєморозуміння з питань екстреної взаємодії у двосторонній торгівлі,
  • про взаєморозуміння щодо співпраці в аграрній сфері,
  • про взаєморозуміння та співпрацю у сфері енергетики,
  • про взаєморозуміння та співробітництво у сфері земельних відносин, управління землями держвласності і Державного земельного кадастру.

Також глави держав підписали спільну декларацію, яка закріплює готовність підтримки суверенітету, територіальної цілісності і протидії гібридним загрозам.  

“Ми підписали спільну Декларацію між президентами України й Азербайджану. Ми закріплюємо готовність надавати підтримку суверенітету, територіальній цілісності наших держав і народів у міжнародно визнаних кордонах, спільно протидіяти гібридним загрозам з одночасним бажанням забезпечити мир і стабільність у Чорноморському і Каспійському регіонах і за його межами”, – заявив Зеленський.  

З його слів, позиції Декларації свідчать про близькість і єдність поглядів України й Азербайджану на виклики і глобальні виміри.  

Він також додав, що президенти обговорили низку питань безпеки, економіки і торговельної співпраці.  

Зеленський зазначив, що товарообіг між Україною та Азербайджаном уперше за 7 років досяг рекордних показників.   “Товарообіг не тільки не знизився, незважаючи на те, що відбувається по всьому світу, і наші держави не виняток, незважаючи на COVID-19, – і всупереч пандемії вперше за 7 років товарообіг досяг рекордних показників майже на $1 млрд”, – сказав він.  

Також Президент повідомив, що у першій половині року відбудеться засідання спільної міжурядової комісії України й Азербайджану з економічного співробітництва.  

“Наступний крок – організація засідання Ради президентів України та Азербайджану”, – сказав Зеленський.  

Алієв висловив упевненість, що протягом наступних місяців будуть прийняті нові рішення.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я