Перифразуючи відомий анекдот, можна сказати, що населення, як ти йому не пояснюй, завжди тягнеться до того оратора, хто пообіцяє не дієвий план розвитку, а багато грошей (або гречки) ні за що, але вже завтра. Так влаштована людина. Пройшли «лихі дев’яності», давно зникли наперсточники, по вулицям не ходять «чьоткіє пацани» в адідасовських костюмах і великі бізнесмени в малинових піджаках. Але одне лишається не змінним: люди знову і знову вірять в «халяву». Тому процвітають всілякі фірми, що обіцяють швидке збагачення вже завтра, як у Льоні Голубкова. Для цього лише потрібно принести вже сьогодні свої гроші до добродіїв, які завтра пересадять вас з тролейбуса на лендкрузери та мерседеси. А щоб в вас не лишилось сумнівів, замазані на грошах лідери суспільної думки пояснять, що ви не «халявщик», а «партнер».

Міняються назви, змінюється мода, але не змінюється суть. Раніше “піпл” накопичував на шубу для дружини та вкладався в приватизацію залишившихся після краху СРСР підприємств по виробництву чайників та каструль. Потім мета та засоби стали більш благородними. Бо шуби з натурального хутра вже не в моді, а каструль, як виявилося, при капіталізмі вистачає усім. А ось діаманти – це інша справа для благородних інвесторів. І потягнулись черги пенсіонерів та інших «олігархів», щоб віддати свої гроші в блискучу фірму B2B Jewelry, яка обіцяє сьогодні взяти всі ваші гривні, а вже завтра видати вам блискучий великий діамант.

Йшли роки, і з’являлись нові не зрозумілі нікому, але модні «мейн-стріми». Хто вже згадує про шуби, чи чобітки для дружини. Це вже не цікаве. Зараз актуальний «майнінг». Що це, як це, звідки це – ніхто не знає. Але це сучасно, а якщо вимовляється пошепки та з загадковим обличчям, то напевно воно приносить серйозний прибуток. Так з’явилася в Україні компанія Mining Express. Це все та сама фінансова піраміда. Чи обіцяє вона каструлі, чи криптовалюту не має ніякого значення. Бо головна мета – відібрати ваші гроші. Mining Express зареєстрована у Києві у березні 2018 року. Її дата-центр розташований у будівлі колишньої їдальні заводу друкарських машин «Пішмаш» у Кропивницькому. Засновником компанії є Edelweiss investment Trading Company з Гонконгу, а кінцевим бенефіціаром є бразилець японського походження Карлос Фузіяма.

А коли вам повідомлять, що фірма займається майнінгом в «хмарі», ви нічого з цього не зрозумієте. Бо на це розраховано. І не треба. Головне – віддайте гроші і йдіть додому мріяти, як вже завтра ви будете кататись на власній яхті з саудівськими шейхами. І багато розумних слів начебто підтверджує, що люди займаються серйозною справою.

І що головне. Коли ви зрозумієте, що вас вчергове кинули, ви будете обурюватись «Куди дивились правоохоронні органи?». Але, якщо правоохоронні органи викриють схему раніше, ніж ви зрозуміли що це шахрайство, то ви будете звинувачувати їх в тому, що це «наїзд», у вас «відібрали заробіток». І, звісно, що з’являються начебто чесні блогери та, інколи, політики, які сидять на зарплаті в цих надприбуткових фірмах і піднімають істерику щодо посягань на свободу підприємництва.

В випадку з пірамідою Mining Express – так і буде. Але там все просто. Шахраї обирали громадян і наживались на довірливості. А ті псевдо-журналісти, які незабаром кинуться на захист, є такі самі шахраї. Але, думаємо, ви і так їх впізнаєте. І це буде лише зайвим підтвердженням злочинної схеми.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я