Шоколадна імперія Петра Порошенка навіть в умовах повномасштабної війни з Росією продовжує розквітати й пестити окупантів українськими солодощами, поповнюючи казну Путінського режиму.

В пабліках Facebook з’явилися відео та фото користувачів, які нещодавно закупалися солоденьким в російських маркетах. На відео відображений досить широкий асортимент цукерок марки Roshen: від звичайних барбарисок до елітних Монблан. Полиці магазинів окупантів «забиті» продукцією Порошенківської фабрики.

Наразі, під час військового стану не кожен український маркет може похвалитися такою палітрою солодощів вітчизняного виробництва.

Воно й не дивно, оскільки війна з Росією, безумовно, змінила фокус уваги на більше важливі речі, які в першу чергу турбують українців. Про Петра Олексійовича, окрім його політичного пустослів’я, банально забули. Забули й про його шоколадний бізнес в Росії, який, як виявляється, «цвіте і пахне», в той час, коли армія окупантів рівняє із землею українські міста, вбиває і катує мирне населення України.

Ба більше, реалізація продукції Roshen приносить доходи не тільки Порошенку, а й годує, у вигляді податків, бюджет Росії, коли увесь цивілізований світ гуртується навколо антиросійських санкцій, щоб позбавити Путінську військову машину засобів для існування.

Але, війна внесла певні корективи у функціонування підприємств Roshen. Зокрема, створила необхідність організувати посилену охорону ключових підприємств, які розташовані в Гайсині та Крижополі, що на Вінниччині. Ймовірно, що Порошенко вивіз із Києва до Вінницької області готівку та документи, пов’язані з бізнесом та його партійною діяльністю.

Натомість, саме військовий стан і сприяв Петру Олексійовичу при вирішенні відповідної задачі. Олігарх вирішив залучити до охорони бійців Київської територіальної оборони та добровольчих формувань, які і зброю з необхідним спорядженням мають, і певний досвід.

Для цього, на початку березня, з київської 206 бригади тероборони було відряджено до Вінницького гарнізону 20 військовослужбовців на чолі з 2-ма уродженцями Росії Москвіновим К.С. та Яценком А.А. для отримання стрілецької зброї. Фактично, вказана група перебувала на території рошенівского підприємства «ПК «Зоря Поділля» в Гайсині.

Таким чином, Roshen Порошенка не тільки продовжує спонсорувати армію військових злочинців і терористів, а й відволікає окремі сили територіальної оборони від виконання ключових завдань – організації відсічі російській навалі.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я