Нацбанк України підтримує законопроект щодо сплати авансових внесків, оскільки обмінники майже не сплачують податків до бюджету.

Національний банк України підтримує проект закону про сплату авансових внесків з податку на прибуток пунктів обміну валют, який Рада ухвалила у першому читанні. Обмінники практично не сплачують податки. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Зокрема, за оцінками регулятора, за 2021 рік податок на прибуток підприємств, сплачений небанківськими фінансовими установами, які проводять торгівлю валютними цінностями у готівковій формі, становив майже сім мільйонів гривень на рік на весь ринок.

Загальний обсяг валюти, проданої у 2021 році в межах небанківського сегменту готівкового валютного ринку – 384 млрд гривень. Це вдвічі більше, ніж обсяг валютно-обмінних операцій, проведених через банки.

Водночас середня сума податку на прибуток, сплачена одним підрозділом відповідних небанківських установ (яких на кінець 2021 року налічувалося близько 4 тисяч), становила близько 145 гривень на місяць.

“Така ж тенденція збереглася і в першому півріччі 2022 року – середня сума податку на прибуток, сплачена одним підрозділом відповідних небанківських установ, становить 165 гривень на місяць”, – зазначили у НБУ.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я