Франція розпочинає роботу над створенням спеціального трибуналу для Росії та закликає Європейський Союз притягнути до відповідальності РФ за злочини в Україні.

Зокрема нижня палата парламенту Франції (Національна асамблея) сьогодні 1 грудня оприлюднила резолюцію, яка засуджує вторгнення РФ на територію України та закликає до подальшої реакції та посилення санкцій у відповідь на російську агресію.

“Володимир Путін втягнув Росію у жорстоку та невиправдану війну, атакуючи суверенну та демократичну державу. Російська Федерація вдається до стратегії терору, і це має бути засуджено найрішучішим чином. Числені скоєні воєнні злочини мають розглядатися міжнародними трибуналами”, — наголошують у французькому парламенті.

Даною резолюцією у Франції зокрема закликають країни ЄС продовжити роботу над створенням спеціального трибуналу, аби винні у скоєнні злочинів постали перед Міжнародним кримінальним судом.

Також резолюція вітає рішення французького уряду про відправлення до Ізюму на Харківщині французьких жандармів для збирання доказів та розслідування воєнних злочинів та злочинів проти людства.

Водночас на сайті французького МЗС вчора 30 листопада з’явилося повідомлення про початок роботи над спеціальним трибуналом для РФ у співпраці з Україною та ЄС.

“Франція підтвердила бажання поглибити спільну роботу з Україною у боротьбі з безкарністю. Ми мобілізувалися на підтримку як української судової системи, так і Міжнародного кримінального суду, які компетентні проводити неупереджені та незалежні розслідування для притягнення винних у цих злочинах до відповідальності”, — сказано у заяві.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я