Міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг, який минулого року відкинув повну заборону на в’їзд до ЄС для росіян, на конференції французького університету Sciences Po в Парижі заявив, що важливо дотримуватись почуття міри у відносинах із росією, оскільки вона залишиться частиною європейської історії та культури.
“Ми не повинні перегнути палицю, наприклад, запровадивши заборону на видачу віз 144 мільйонам росіян”, – цитує видання Kronen Zeitung.

“Жорстока агресивна війна, яку розв’язала росія, є божевіллям. Але в той же час ми повинні думати про день після, тиждень після і місяці після”, – сказав Александер Шалленберг, пояснивши, що архітектура європейської безпеки так чи інак повинна буде містити росію і як постійного члена Ради Безпеки ООН, і як ядерну державу.
“ОБСЄ – це один з небагатьох майданчиків, який залишився, де російські дипломати змушені сидіти й слухати наші аргументи, нашу гостру критику агресивної війни росії”, – вважає Шалленберг,

Натомість очільник українського МЗС Дмитро Кулеба вважає, що єдиний шлях врятувати ОБСЄ – це позбутися росії у її складі, а також позбавити країну-агресора можливості впливати на процеси або рішення в організації.

фото: 1 грудня 2022 року зустріч з Кулебою в ОБСЄ.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я