Наближається екватор піврічних холодів, на які робив ставки ворог, маючи на меті заморити холодом українців та підірвати довіру до влади.

Наші енергетики роблять вкрай важливу роботу, тримаючи другий фронт, який відкрила росія, розпочавши війну з енергетичною інфраструктурою України.

Україна має потужні лінії електромереж, щоб транспортувати електроенергію з атомних електростанцій. Зарубіжні партнери усіляко допомагають з обладнанням, проте, на відміну від нас, Європа не має трансформаторів на 750 кВ, у них переважно обладнання потужністю 500 кВ, 380-400 кВ і нижче. А росіяни за порадою своїх енергетиків б’ють, зокрема, й по наших потужних підстанціях. Тому є певні виклики з пошуком спеціального обладнання за кордоном, яке буде сумісним з українським [радянського типу]. Кожне високовольтне обладнання виробляється під індивідуальні параметри, але наші енергетики створюють додаткові пристрої, а обладнання модернізується під нашу систему.

Умови, в яких доводиться працювати нашим енергетичним воїнам, можна порівняти зі справжніми завданнями на фронті. Вони ризикують життям, працюють понаднормово в екcтримальних ситуаціях разом з рятувальниками.

Відео: Наслідки минулих атак на одну з підстанцій НЕК “Укренерго”.

Українці повинні дякувати цим людям щоразу, як з’являється світло в оселях, а коли зникає — ставитися до цього з розумінням. Спеціалісти завжди роблять усе можливе і неможливе, щоб стабілізувати ситуацію після завданих росією збитків.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я