Більшість жителів Грузії покладають на росію провину за війну в Україні, а ще чверть вважає це прямою відповідальністю президента владіміра путіна.

Результати опитування громадської думки опублікував сьогодні Національно-демократичний інститут США (NDI).

Заявили, що росія винна у війні в Україні 54% учасників опитування, 25% вважають, що винний особисто путін. Ще 15% заявили, що винні США, а 8% – Україна. На думку 3% винне НАТО, 2% назвали ЄС.

Негативно ставляться до росії 80% респондентів, позитивно — 13%. При цьому до самих росіян позитивно налаштовано 56%, 38% негативно.

Побоюються негативного впливу масової міграції росіян до Грузії 69% респондентів. Ще 17% вважають, що це позитивно вплине, 6% заявили, що ніяк не вплине.

При цьому 57% вважають лояльний підхід влади Грузії до в’їзду громадян росії неприйнятним, 29% прийнятним, а 13% — не знають.

Водночас 69% вважають, що Грузія має запровадити візовий режим для громадян росії. 21% проти запровадження візового режиму для росіян.

Опитування проводилося методом прямого інтерв’ювання, з 3 по 20 грудня. Вибірка – 2519 респондентів, похибка +/- 1,6%. Дослідження проведено за фінансової підтримки уряду Великобританії, контрактор – CRRC Georgia.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я