Група проросійських активістів у Німеччині пожертвувала кошти підрозділу російської армії, що воює в Україні, і ці гроші були використані для придбання рацій, навушників і телефонів, — повідомляє агентство Reuters.

Подружжя, яке займало центральне місце в групі, Єлена Колбаснікова і Макс Шлунд, передало суму в 500 євро російському офіцеру Дмитрію Ткачову наприкінці минулого року. Їхні повідомлення свідчать про те, що вони знали, що гроші були сплачені за телекомунікаційне обладнання – попри санкції Європейського Союзу, які обмежують постачання такого обладнання російським військовим.

У повідомленні, надісланому в жовтні прихильникам у приватній групі WhatsApp Колбаснікова написала: “Ми переказали 500 євро для 42-ї мотострілецької дивізії Російської Федерації на придбання радіостанцій, навушників і радіотелефонів”.

“Ми розмовляли з ними в Донецьку. Вони перебувають на передовій. Мій чоловік служив з одним із них”, – написала вона великими літерами.

Регламент ЄС від 25 лютого 2022 року забороняє постачати або фінансувати закупівлю певних товарів для російських військових. До переліку товарів, на які поширюється заборона, входить “радіообладнання (наприклад, передавачі, приймачі та трансивери)”.

Згідно з німецьким законодавством, кримінальне покарання за порушення санкцій становить до п’яти років позбавлення волі.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я