Голова СБУ розкрив деталі операцій з ударами дронів по російських морських суднах та Кримському мосту в липні 2023 року.

За словами Василя Малюка, операції в акваторіях Чорного моря з ураженням суден та Кримського мосту були сплановані та успішно реалізовані СБУ разом із ВМС ЗСУ.

“Морські надводні дрони – унікальна розробка СБУ. До цієї розробки не мають відношення жодні приватні компанії. Саме ці дрони атакували Кримський міст у липні 2023 року, окремі – “Оленегорский горняк” і нафтовий танкер “SIG“, – заявив Малюк.

Малюк розповів, що дрони, які пошкодили Кримський міст у липні 2023 року, за ініціативою особового складу були названі “SeaBaby”, тобто “Морський малюк”. Надводні дрони були оснащені бойовою частиною вагою у 850 кг.

Для враження десантного корабля “Оленегорський горняк” і танкера “SIG” було використано два інших безпілотники, у кожному з яких містилася бойова частина масою по 450 кг.

Над розробкою морських безпілотників та їхнім виготовленням працює колектив СБУ, якому допомагають цивільні інженери та програмісти.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я