Комітет асоціації Україна-ЄС погодив низку домовленостей, які будуть поштовхом для розвитку торговельних відносин.

Україна і Євросоюз під час шостого засідання Комітету асоціації Україна-ЄС узгодили низку домовленостей у торгівлі, повідомляє Міністерство економіки за підсумками засідання.    

“Під час інтенсивної дводенної роботи було узгоджено низку домовленостей, які стануть поштовхом для розвитку торговельних відносин між Україною та ЄС”, – сказано в повідомленні.  

Зокрема, було прийнято рішення про внесення змін до Додатка XVII-3 (правила, що застосовуються до телекомунікаційних послуг), доповнення XVII-4 (правила, що застосовуються до поштових та кур’єрських послуг) та доповнення XVII-5 (правила, що застосовуються до міжнародного морського транспорту) Додатка XVII до Угоди про асоціацію.  

“Досягнуто принципових домовленостей щодо формату оновлення Додатка XV Наближення митного законодавства”, – зазначили в МЕРТ.  

Сторони також визначили подальші кроки для укладання Угоди про оцінку відповідності і прийнятності промислових товарів (АСАА) – промислового безвізу.  

Про інші деталі домовленостей не повідомляють. Також відзначено, що Україна під час засідання приділила окрему увагу автомобільним перевезенням. Наступне засідання має відбутися вже в Україні у 2022 році.  

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я