Голова комітету Бундестагу з оборони закликала планувати постачання зброї Україні на кілька місяців уперед, а не просто реагувати на заклики Києва.

Голова комітету Бундестагу з оборони Марі-Аґнес Штрак-Ціммерман (Marie-Agnes Strack-Zimmermann) розкритикувала політику канцлера ФРН Олафа Шольца (Olaf Scholz) щодо постачання озброєнь Україні, закликавши до довгострокового і превентивного планування військової допомоги Києву. Про це вона заявила в інтерв’ю виданням RND, опублікованому у вівторок, 27 грудня.

Відповідаючи на запитання про необхідність планувати постачання на кілька місяців вперед, Штрак-Ціммерман назвала такий підхід правильним. “Це був би правильний крок, і ми повинні робити це в тісній співпраці з українською армією і партнерами по НАТО. Росія не перестане тероризувати Україну. Німеччина має розробити сценарій зі своїми партнерами щодо продовження підтримки найближчими місяцями”, – наголосила вона і закликала доставляти зброю превентивно туди, де вже її недостатньо.

За її словами, у Німеччини немає стратегії. “Це проблема. Завжди відгукуватися на українські заклики про допомогу – це не довгострокова стратегія”, – підсумувала вона.

Відмова Німеччини постачати Україні бойові танки “не тільки незрозуміла, а й тривожно недалекоглядна”, заявила Штрак-Ціммерман. “Я так втомилася від виправдань, чому ми не можемо поставити танки. Особливо, коли чую, що це означало б особливу провокацію Росії. Ми успішно передали самохідні гаубиці, зенітні установки, артилерійські системи та високоефективні зенітні комплекси, щоб врятувати тисячі життів. Постачання танків зараз було б важливим доповненням для витіснення російських сил”, – заявила вона.

“Хто фантазує, що в такий спосіб буде перетнута якась червона лінія щодо Росії, той розповідає історію агресора, а не жертви”, – наголосила Штрак-Ціммерман, зазначивши, що західний світ “з нетерпінням чекає дій від Німеччини”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я