Соледар став місцем найзапекліших боїв на сході України. Його головна цінність стратегічне розташування, соляне родовище та мережа підземних тунелів.

З військової точки зору Соледар важливий насамперед своїм розташуванням – за 15-18 кілометрів на північний схід від Бахмута. Обидва міста живуть під обстрілами з перших днів вторгнення РФ, тобто майже рік. З літа 2022 року російські військові штурмують Бахмут, але донедавна просувалися повільно. Втрата Соледара означатиме, що ризик оточення Бахмута різко зростає.

Сам Бахмут, який за радянської влади і до 2016 року називався на честь лідера місцевих комуністів Артемівськ, має стратегічне значення. Він розташований на трасі Е40 приблизно на півдорозі з Харкова до Ростова-на-Дону. Бахмут стримує просування армії РФ далі на захід у бік цілого ряду міст, насамперед Краматорська – великого адміністративного, промислового та оборонного центру підконтрольній Україні частині Донецької області. Від Бахмута до Краматорська близько 50 км, але між ними багато ліній оборони, тож деякі експерти кажуть, що втрата Бахмута не буде критичною для інших районів.

Йдуть запеклі бої за Соледар та Бахмут. Віримо в Збройні сили України.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я