Європейська Комісія у вівторок, 14 лютого, схвалила пропозицію включити положення про запровадження безкоштовного роумінгу до угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, йдеться у повідомленні ЄК.

“Це полегшить життя громадян України, які приїжджають до ЄС, і допоможе громадянам ЄС подорожувати в Україну. Це демонструє нашу чітку відданість повній реалізації нашої амбітної поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі та є ще одним свідченням того, що майбутнє України – в ЄС”, – наголосив віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс.

Водночас в Брюсселі зауважують, що ухвалене ЄК рішення є лише одним з етапів для запровадження безкоштовного роумінгу. Тепер цю пропозицію має розглянути Рада ЄС, після її згоди комітет з питань торгівлі Україна-ЄС має ухвалити спільне рішення про надання роумінгу “взаємного режиму внутрішнього ринку”.

“Швидкість, з якою Україна інтегруватиметься у внутрішній ринок ЄС для роумінгу, залежатиме від темпів наближення та імплементації відповідного законодавства ЄС в Україні”, – зауважують в ЄК.

Водночас в Комісії наголошують, що це – перший випадок поширення режиму внутрішнього ринку ЄС на Україну.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я