Американський інститут вивчення війни (ISW) у черговому зведенні зазначає, що російські збройні формування, “взявши” Бахмут, опинилися там у небезпечному становищі – але російська пропаганда та військові блогери майже не розповідають про це, а святкують перемогу.

“Перебільшена увага до заяв про перемогу в Бахмуті відволікає увагу від того хиткого становища, в якому опинилися російські військові в Бахмуті та навколо нього. Російські військові в Бахмуті перебувають у вразливому становищі, особливо тому, що їхній наступ у цьому районі, найімовірніше, видихнувся, а це дає українській армії можливість для нових контратак на вже ослаблені фланги в Бахмуті”, – пише ISW.

Додатковий ризик, з точки зору ISW, становить і оголошене засновником ПВК “Вагнер” Євгеном Пригожиним виведення його частин з Бахмута в тил протягом кількох днів.

Міністерству оборони росії в разі відходу “вагнерівців”, можливо, доведеться затикати цю ділянку погано навченими та екіпірованими звичайними частинами – такими самими, які щойно, у травні, відступали на флангах на північ і південь від міста.

При цьому в російському інформаційному просторі ця небезпека здебільшого ігнорується.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я