В Офісі президента України провели брифінг про безпекову ситуацію і закликали Пекін долучитися до української формули миру.

Про це в четвер, 18 травня, повідомила пресслужба ОПУ.

“Андрій Єрмак висловив подяку за підтримку Китаєм суверенітету й територіальної цілісності України. Він акцентував, що наша держава поважає недоторканність кордонів інших країн, як це передбачено Статутом ООН. Керівник ОПУ наголосив, що Україна, захищаючись від агресора, який здійснив неспровоковане вторгнення на нашу територію, діє виключно в межах норм міжнародного права та Статуту ООН”, – ідеться у повідомленні.

Єрмак наголосив, що Україна “прагне встановлення стійкого та справедливого миру, відновлення своєї територіальної цілісності, як це передбачає українська формула миру”. “Ми зацікавлені в тому, щоб Китай був залучений до реалізації української формули миру”, – сказав він.

Про зустріч Лі Хуея з президентом України Володимиром Зеленським в ОПУ нічого не повідомили, хоча міністерство закордонних справ Китаю зазначило, що під час візиту до Києва Лі обмінявся думками з Зеленським.

Після України спецпосланник Китаю має відвідати Польщу, Німеччину, Францію та росію, щоби поспілкуватися з усіма сторонами щодо “політичного врегулювання” війни рф проти України. 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я