Так президент України відреагував на слова путіна про те, що він “не єврей, а ганьба єврейського народу”.

Журналіст BBC запитав українського президента про його реакцію на те, як глава рф путін минулого тижня назвав Зеленського “ганьбою єврейського народу”.

Зеленський втратив багатьох своїх родичів під час Голокосту, включно з дідом, і було очевидно, що питання застало його зненацька.

Він глибоко зітхнув, опустив голову і через кілька секунд сказав, що не зовсім упевнений, як відповісти на запитання.

“Таке враження, що він не до кінця розуміє свої слова. Вибачте, але ж він другий головний антисеміт (king of antisemitism). після Гітлера. І це говорить президент. Цивілізований світ не може так висловлюватися. Але для мене було важливо почути реакцію світу, і я вдячний за підтримку”, – сказав Зеленський.

Єврейська конфедерація України також відповіла на слова Володимира путіна:

“Володимир Зеленський – лідер, який показав приклад мужності своєму народу і всьому світу. Володимир Зеленський – герой не тільки єврейського народу, а й усієї політичної української нації, до якої належать, звісно, і євреї. Ми пишаємося непохитною стійкістю нашого президента, який захищає демократичні цінності, свободи і миролюбні права України та наших громадян”.

Також у заяві конфедерації наголошується, що в сучасній Україні, тим більше на державному рівні, немає жодного “неонацизму”, як про це бреше путін.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я