“Ми задокументували сумарно 77 страт цивільних осіб, коли вони були піддані незаконному затриманню з боку рф”, — глава Моніторингової місії Управління ООН з прав людини Матильда Богнер на прес-брифінгу в Женеві.

Всесвітня організація випустила нову доповідь щодо ситуації в Україні.

Матильда Богнер уточнила, що внаслідок тортур, нелюдських умов утримання і відмови в медичній допомозі померли 72 чоловіків та 5 жінок.

“Російські збройні сили, правоохоронні та пенітенціарні органи застосовували широко поширені тортури і жорстоке поводження з цивільними затриманими”, — сказала Богнер, додавши, що в деяких випадках мало місце сексуальне насильство.

Тортури застосовували для того, щоб змусити жертв зізнатися в допомозі українським збройним силам, примусити їх до співпраці з окупаційною владою або залякати тих, хто дотримувався проукраїнських поглядів.

У документі також ідеться, що такі цифри наведено на основі 1136 інтерв’ю з потерпілими, свідками та іншими особами. Також співробітники організації 274 рази відвідали 70 офіційних місць тримання під вартою, що перебувають під контролем української влади.

“Ми задокументували понад 900 випадків затримання цивільних осіб, зокрема дітей і літніх людей. Переважна більшість цих справ була скоєна російською федерацією”, — йдеться в доповіді.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я