“Сьогодні Міжнародна фінансова корпорація (IFC) оголосила про виділення нового фінансування для посилення стійкості українського технологічного сектору та створення механізму розподілу ризиків для розширення доступу до фінансування для малих підприємств країни. Ця підтримка є частиною програми IFC “Дії з підвищення економічної стійкості” вартістю 2 мільярди доларів, започаткованої минулого року з метою збереження економічної активності та створення робочих місць на тлі вторгнення росії в Україну”, – йдеться у пресрелізі.

Фінансування, що надається з власного рахунку IFC, є продовженням знакових інвестицій IFC в Horizon Capital у розмірі $60 млн, спрямованих на підтримку швидкозростаючих компаній, які потребують капіталу для фінансування розширення.

IFC також підтримуватиме малі та середні підприємства (МСП) України, які стають дедалі вразливішими на тлі погіршення бізнес-середовища. У другій половині 2022 року МСП зазнали значних втрат, і лише 6 відсотків з них працювали на рівні, що передував вторгненню .

Міністр фінансів України Сергій Марченко спільно з керуючим директором Міжнародної фінансової корпорації Махтарем Діопом обговорили розширення державно-приватного партнерства та перспективи залучення IFC до фінансування відбудови України.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я