Після початку повномасштабного вторгнення російські олігархи, тодішні власники банку, для цього намагалися переоформити власну частку в управлінні фінустановою на підставних людей. У подальшому, щоб приховати сліди оборудки, вони планували довести банк до штучного банкрутства.

СБУ повідомляє, що розслідує спроби російських олігархів, яким донедавна належав один із найбільших банків України, обійти економічні санкції РНБО та західних партнерів нашої держави.

Зокрема, спецслужба викрила топменеджерів фінустанови, яких росіяни залучали до організації схем зі зміни номінальних власників їхнього бізнесу.

Обхід міжнародних та українських санкцій дозволив би олігархам виводити кошти з України і використовувати їх в рф, де функціонують підконтрольні їм страхові, телекомунікаційні й торгові компанії. 

Цей бізнес активно співпрацює з російськими збройними формуваннями, які воюють в Україні: надають послуги зв’язку на тимчасово окупованих територіях Криму, Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей, здійснюють речове забезпечення армії рф, повідомляють у відомстві.

Слідчі СБУ проводять розслідування, щоб встановити всі обставини злочину.

У п’ятницю, 21 липня, Кабмін ухвалив рішення придбати у повному обсязі акції “Сенс Банку” у Фонду гарантування вкладів фізичних осіб за 1 гривню. Таким чином банк став державним під управлінням Міністерства фінансів. Запроваджено тимчасову адміністрацію в “Сенс Банк”.

Також в ФГФВО повідомили, що сервіси для фізичних осіб працюють у звичайному режимі. Здійснення платежів та отримання коштів у банкоматах для фізичних осіб доступні у рамках звичних, встановлених регулятором та банком лімітів, без додаткових обмежень зі сторони Фонду.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я