СБУ заявила, що викрила нові факти протиправної діяльності митрополита УПЦ МП Павла (Лебедя).

“Задокументовано, що за день до оголошення йому першої підозри від СБУ митрополит дав відео-інтерв’ю одному з вітчизняних ЗМІ. У ньому він заперечив існування України як суверенної держави. Також фігурант назвав російську збройну агресію проти України “громадянським конфліктом”, який триває з 2014 року”, – ідеться у повідомленні відомства.

Зазначається, що лінгвістична експертиза підтвердила ці факти протиправних дій клірика. На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили митрополиту про нову підозру за двома статтями Кримінального кодексу України – щодо повторного порушення рівноправності громадян залежно від їхніх релігійних переконань та щодо повторного виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України.

Санкції відповідних статей КК передбачають до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна, наголошують у СБУ.  Наразі вирішується питання щодо обрання Павлу запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Наразі митрополит Павло перебуває під цілодобовий домашнім арештом, який вже кілька разів продовжували. Його підозрюють у розпалюванні релігійної ворожнечі, виправдовуванні та запереченні збройної агресії росії проти України.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я