У Ростові-на-Дону 25 липня суд почав слухати “справу” щодо українців, яких у рф називають бійцями “Айдару”. Усі вони опинилися в російському полоні ще на початку повномасштабної війни, у березні-квітні 2022 року.

Йдеться про В’ячеслава Байдука, Ігоря Гайоху, Віталія Грузинова, Владислава Єрмолінського, Семена Забайрачного, Сергія Калінченка, Віталія Крохалева, Володимира Макаренка, Романа Недоступу, Сергія Нікітюка, Євгенія П’ятигорця, Тараса Радченка, Олександра Таранця, Дмитра Федченка, Миколу Чуприну, Андрія Шолика, Марину Міщенко та Лілію Прутян.

Пропагандисти пишуть, що полонених звинувачують у порушенні “статей кримінального кодексу”, який був створений на окупованій частині Донецької області, бо саме там проти українців порушили “справу”.

Зокрема закидають “насильницьке захоплення влади та зміну конституційного ладу” так званої “Донецької народної республіки” та “участь у діяльності терористичної організації”. У росії хочуть перекваліфікувати ці закиди за російським кримінальним кодексом.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я