Йдеться про можливість транспортування українського зерна з портів Хорватії на Дунаї та в Адріатичному морі.

У понеділок, 31 липня, до України прибув міністр закордонних справ Хорватії Гордан Грлич Радман, який провів переговори з Дмитром Кулебою.

“Ми домовилися про можливість використання хорватських портів на Дунаї та в Адріатичному морі задля транспортування українського зерна. Зараз ми будемо працювати над тим, щоб прокласти якомога ефективніші маршрути до цих портів та максимально скористатися цією можливістю”, – цитує слова Кулеби пресслужба МЗС.

Міністри закордонних справ обговорили питання військової допомоги Україні. “Зі зрозумілих причин, не буду ділитися деталями. Скажу лише, що є конкретні домовленості, які незабаром будуть реалізовані. Окремо відзначу, що допомога, яку надає Хорватія, є дуже солідною, якщо порахувати її частку в загальному військовому бюджеті цієї країни”, – зауважив Кулеба.

Гордан Грлич Радман свій візит до України розпочав з Гостомеля Київської області. В Києві біля Стіни пам’яті полеглих за Україну Радман вшанував пам’ять загиблих захисників.

“Хорватія продовжує надавати Україні потужну підтримку: у повоєнній відбудові, розмінуванні, реабілітації, енергетичній інфраструктурі, спрощенні експорту зерна, забезпеченні відповідальності за злочини та процесі вступу до Європейського Союзу”, – написав він.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я