“Експерти МАГАТЕ не помітили мін або вибухівки на дахах реакторних будівель блоків 3 і 4 і турбінних залів ЗАЕС. Команда продовжує просити відвідати дахи інших 4 блоків”, — йдеться в повідомленні.

Напередодні експерти отримали доступ до ділянок ЗАЕС, який безрезультатно запитували протягом останнього місяця.

Після неодноразових запитів про надання необмеженого доступу до станції, “команда отримала безперешкодний доступ до дахів двох реакторних блоків, а також змогла чітко бачити дахи турбінних залів”, ідеться в повідомленні МАГАТЕ. Там наголошують, що і далі надаватимуть запити на відвідування дахів інших чотирьох блоків станції.

На початку липня Генштаб ЗСУ заявив, що на зовнішній крівлі третього та четвертого енергоблоків ЗАЕС були розміщені сторонні предмети, схожі на вибухові пристрої.

У МАГАТЕ відповіли, що їхні експерти не бачать жодних ознак мінування ЗАЕС, але потребують ширшого доступу до станції, аби бути впевненими, зокрема, до дахів енергоблоків. Президент України Володимир Зеленський зауважив тоді, що на території ЗАЕС перебувають 500 російських бойовиків і всього чотири експерти МАГАТЕ, які не можуть все проконтролювати.

25 липня експерти МАГАТЕ повідомили, що виявили протипіхотні міни на периферії ЗАЕС.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я