Володимир Зеленський відреагував на обстріли Херсонщини, поспівчував близьким та рідним загиблих, подякував оборонцям та медикам (ВІДЕО).

Протягом ранку та дня 13 серпня російські окупаційні війська здійснили атаку на низку населених пунктів Херсонської області. 

За даними міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, під удар потрапив Херсон, Станіслав, Широка Балка, Берислав, Велетенське, Золота Балка та Новокаїри.  Унаслідок атак загинуло 7 людей, серед них сім’я з двома дітьми: 12-річним хлопчиком та немовлям, якому було 23 дні від народження. Ще 13 людей зазнали поранень. 

Ввечері росіяни знову поцілили по регіону. У Білозерці внаслідок авіаудару та артилерійських обстрілів поранена 31-річна жінка та чоловік. Також окупанти скинули 3 керовані авіабомби на Одрадокамʼянку.

14 серпня на Херсонщині оголосили День жалоби за вбитими росією жителями.

“Кожен знищений окупант, усі одиниці спаленої російської техніки, вогонь замість їхніх штабів і складів, дуже красномовне задимлення на Кримському мосту й не тільки – усе це свідчення того, що ми жодного злочину росії не залишимо без відповіді. І кожен наш воїн, який дає Україні результат на передовій – на всій протяжності фронту від Харківщини до Херсонщини, – кожен наш воїн має змогу повернути Україні справедливість”, – наголосив Зеленський.

Також глава держави подякував усім українським медикам, які щоразу роблять усе можливе і неможливе для порятунку людей.

“За кожним повідомленням про обстріли та про поранення наших людей – історії героїзму наших українських лікарів і медичних сестричок, які працюють у прифронтових районах. Я дякую всім нашим медичним працівникам і працівницям, які, попри все, рятують життя”, – сказав Президент.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я