Уряд затвердив порядок одноразових виплат мешканцям Херсонщини й Миколаївщини, які втратили врожай через підрив Каховської ГЕС. 

Допомога надаватиметься фізичним особам Миколаївської та Херсонської областей, які мають у власності земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства та/або для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, та/або земельну ділянку для індивідуального садівництва.

Людям виплатять 3 318 грн за одну сотку земельної ділянки, де втрачено врожай овочів. При цьому допомога надається на площу не більше за 20 соток у Миколаївській області та не більше за 30 соток у Херсонській області.

Для надання допомоги населенню постраждалих районів, внесених до відповідного рішення регіональної комісії з питань техногенно- екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Миколаївської i Херсонської областей, органи місцевого самоврядування утворюють комісію для обстеження земельних ділянок, на яких втрачений врожай овочів.

До 1 вересня 2023 р. отримувач подає у паперовій aбo електронній формі до комісії заяву та копію документа, що підтверджує право власності на земельну ділянку.

Комісія протягом 10 робочих днів розглядає зазначені заяви в порядку черговості ïx отримання та здійснює обстеження земельних ділянок, на яких втрачений врожай овочів, та складає відповідний акт за формою, встановленою комісією.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я