Угода не лише дозволить з’єднати Україну та Ісландію прямими регулярними авіарейсами, а й створить нові можливості для подорожей українців.

Україна та Ісландія підписали угоду, що дозволяє пряме авіасполучення між країнами. Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України.  

Угоду підписали глава МЗС України Дмитро Кулеба та його ісландська колега Тордіс Колбрун Рейкдал Гілфадоттир на полях зустрічі Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ у Стокгольмі.  

Документом визначається порядок регулювання міжнародних польотів між двома країнами та порядок призначення авіапідприємств, встановлюються умови надання дозволів на виконання регулярних польотів, передбачається взаємне визнання посвідчень членів екіпажу. Крім того, документ містить положення авіаційної безпеки; встановлює механізм інспекції авіапідприємств з метою оцінки їх відповідності стандартам Міжнародної організації цивільної авіації.  

За словами Кулеби, угода не лише дозволить з’єднати Україну та Ісландію прямими регулярними авіарейсами, а й створить нові можливості для подорожей українців.  

Міністри також обговорили перспективи розвитку двосторонньої співпраці, зокрема у сфері геотермальної енергетики.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я