Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що зниження податків у рамках запланованої у Раді і ОП податкової реформи має передбачати компенсатори випадаючих доходів держбюджету.

Про це він сказав в інтерв’ю “РБК-Україна”.

“Перед запровадженням будь-яких змін потрібно оцінити їхні наслідки. І потім вже приймати рішення, чи здійснювати ці реформи, чи ні. Якщо реформи адекватні і спрямовані на покращення суспільного життя і блага в цілому всього суспільства України, а не конкретних бізнесів чи конкретних громадян, вони мають право на існування. І навіть наші партнери не будуть заперечувати цьому.

Але якщо ці реформи передбачають формування популярної суспільної думки та підтримки, незважаючи на ціну питання для іншої категорії громадян, то у мене на такі пропозиції є власна думка. Вона формується моїм мандатом як міністра фінансів”, – зауважив міністр.

“МВФ не потрібно нічого продавати. Їх цікавить лише одне: маєте можливість це робити – робіть. Ціна питання – скільки? Якщо ціна питання, яку ви можете об’єктивно перекрити за рахунок інших джерел, ніхто не буде заперечувати.

А відповідь на кшталт про фінансовий або економічний рай, який буде сформовано після реформи, що дозволить це питання потім якось перекрити, вона не влаштує МВФ. В них є достатньо велика і широка експертиза співпраці з країнами, які проходили такі рішення. І тому їх турбує лише одне – які компенсатори, яким чином це питання буде перекрито. Більш нічого”, – додав Марченко.

Він підкреслив, що податкова реформа зі зниженням ставок зараз матиме негативні наслідки.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я