Деякі з крилатих ракет, які росія запустила проти цивільної інфраструктури в Україні наприкінці листопада, були виготовлені через кілька місяців після того, як Захід запровадив санкції, спрямовані на те, щоб позбавити Москву компонентів, необхідних для виробництва цієї зброї, повідомляє New York Times.

До таких висновків дійшли експерти Conflict Armament Research, незалежної групи з Великої Британії, яка ідентифікує та відстежує зброю та боєприпаси, які використовуються у війнах. Незадовго до листопадового російського ракетного удару до Києва на запрошення української влади прибула невелика група експертів.

Досліджували уламки крилатих ракет Х-101, які призвели до масштабних відключень в Україні. Згідно зі звітом групи, оприлюдненим у понеділок, одна з ракет була виготовлена цього літа, а інша була завершена після вересня, про що свідчить її маркування.

За словами одного експерта Conflict Armament Research, той факт, що росія продовжує виробляти передові керовані ракети, такі як Х-101, говорить про те, що Москва знайшла способи придбати напівпровідники та інше обладнання, незважаючи на санкції, або що у неї були значні запаси компонентів до початку війни.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я