Посол України в Німеччині Олексій Макеєв заявив, що українська сторона веде роботу для того, щоби Берлін підтримав ідею створення спецтрибуналу за воєнні злочині скоєні на території України.

“Я б не став зараз анонсувати якісь доленосні рішення, але ту тему, яку ви порушили, про підтримку Німеччиною створення трибуналу щодо злочину агресії, ми також просуваємо” – зазначив посол.

Як повідомив Макеєв, минулого тижня в Берліні була група народних депутатів, представників МЗС з послом з особливих доручень Антоном Кориневичем, представники громадянського суспільства.

“Ведеться робота з тим, щоби Німеччина підтримала створення такого трибуналу. Політичні заяви важливі, але важливі й кроки на підтримку” – підкреслив український дипломат.

“Я впевнений, що Німеччина обов’язково підтримає створення такого трибуналу, тому що в останній заяві міністрів юстиції G7, які зустрічалися в Берліні також минулого тижня, чітко говорилося про необхідність притягнення Росії до відповідальності за злочини, які вона вчиняє в Україні. А Німеччина – це держава з прекрасним розумінням того, що таке верховенство права, що означає міжнародне право” – додав він.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я