Під час нічної ракетної та дронової атаки російські війська свідомо цілили в інфраструктуру, необхідну для реалізації “зернової угоди”, заявив президент України Володимир Зеленський. “Кожна російська ракета – це удар не лише по Україні, а й по всіх у світі, хто прагне нормального й безпечного життя”, – написав він в Telegram у середу, 19 липня.

Цей масований і комбінований удар рф по Одесі та Чорноморську демонструє ставлення Москви до продовольчої безпеки світу, африканських країн, ООН і перспектив глобального голоду, заявив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк у Twitter.

“Головне завдання – зруйнувати можливість відправлення українського зерна. Це прямі удари по цивільній інфраструктурі та цивільному населенню. Удари по глобальній продовольчій програмі”, – написав Подоляк.

19 липня російські війська вдарили по Одещині десятками ракет та дронів. Як повідомили в командуванні Повітряних сил ЗСУ, удари були націлені на об’єкти інфраструктури Одеської області. Зокрема, було зафіксовано влучання в зерновий і олійний термінал, пошкоджені резервуари та обладнання для завантаження.

ДСНС продовжує боротьбу з наслідками терористичного удару росіянами. Залучено 140 надзвичайників та 36 одиниць техніки.

Зеленський дав доручення військовим посилити захист людей і портової інфраструктури, а міністерству закордонних справ – активізувати контакти з партнерами “для збільшення тиску на державу-терориста та продовження нормального експорту українського зерна”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я