“Ситуація на кордоні з Білоруссю залишається повністю контрольованою. По той бік кордону ми не бачимо, щоб ворог мав угруповання, необхідне для повторного вторгнення в Україну. Але ми маємо бути готові до будь-якого розвитку ситуації, тому що Білорусь, на жаль, продовжує підтримувати росію в розв’язаній нею війні проти України. Росія, зокрема, використовує Білорусь як майданчик або полігон для навчання своїх підрозділів”, – повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

За його словами, кількість російських військових на білоруських полігонах останнім часом тільки зменшувалася, ще донедавна фіксували кількість на рівні до двох тисяч військовослужбовців, але наразі відбулася чергова ротація, і практично всі російські військові виведені з території Білорусі.

Однак не можна виключати, що найближчим часом на територію Білорусі можуть бути знову заведені чергові підрозділи.

Крім того, за словами Демченка, ДПСУ не спостерігає організованого заведення в Білорусь російських найманців приватних військових компаній, про що раніше зазначалося, оскільки Білорусь готувала майданчики для їхнього прийняття.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я